Moet ik ‘voor de zekerheid ’een flesje en wat kunstvoeding in voorraad halen?

Mocht het zo zijn dat jouw kindje de eerste dagen niet genoeg heeft aan wat hij bij jou kan drinken, dan kan het fijn zijn een beetje bijvoeding te geven. Je kunt dan kiezen tussen kunstvoeding guit de reguliere veeteelt, kunstvoeding uit de biologische veeteelt of kunstvoeding uit de biologisch dynamische veeteelt. Allemaal melk uit de dierenwereld.
Je kunt ook melk uit de mensenwereld geven. Dat heet donormelk, en betrek je meestal van iemand die je kent. Mocht je een voedende moeder hebben in je vriendinnengroep of familie, dan is het slim om een klein beetje (100 ml) moedermelk aan haar te vragen als voorraadje voor in je diepvries. Zo heb jij de eerste twee dagen een beetje mensenmelk bij de hand voor als het even nodig blijkt. Mensen verpakken dit vaak in een ijsblokjesdoos, zodat je het in kleine beetjes kunt ontdooien.

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij…