Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij op de hoogte van allerlei hulpmiddelen, kolfschema’s en trucjes. Komen jullie er niet uit dan, overleggen jullie met de verloskundige. Zij verwijst eventueel door naar de lactatiekundige.

Natuurlijk Kraamverzorgenden zijn extra geschoold in begeleiding van borstvoeding. Zij beheersen de bovenarm-schouder-inwrijving om de melkaanmaak te stimuleren en kunnen met kwark en warmte overweg bij dreigende ontstekingen of verstoppingen. Zij kunnen evenwicht brengen waar de balans zoek is geraakt.

Ervaring onder lactatiekundigen leert dat ze weinig geroepen worden in gezinnen waar Natuurlijke Kraamzorg gegeven wordt. Naast de deskundigheid op het gebied borstvoedingsbegeleiding heeft dat ook te maken met het energieverlies bij de zuigeling. Over het algemeen is er minder energieverlies dankzij goede warmtezorg, vertrouwensvolle stemming en prikkelarme verzorging. Hierdoor houden baby’s meer energie over om te oefenen met drinken en komen ze sneller in de groei.

Deze vraag is geplaatst in categorie .

Gerelateerde vragen

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Hebben jullie advies over wiegjes en bed textiel?

Spreken we over het bedje dan kijken we naar het materiaal, de grootte en het bed textiel. Natuurlijk materiaal heeft de voorkeur. Een stevig houten bedje heeft draagkracht. Verder helpt…