Wat doet een caseload verloskundige?

Sommige verloskundigen werken niet in een groepspraktijk. Ze hebben hun eigen ‘caseload’, hun eigen cliënten. Het enorme voordeel is, dat je maar één persoon treft, met wie je een vertrouwensband kunt opbouwen. Ze is gemakkelijker in staat om samen met jullie als ouders een passend plan te maken voor de aanloop naar de bevalling en de bevalling zelf. Een plan dat bij jullie situatie past. Ze hoeft die afspraken in principe alleen met jullie te maken en niet met haar collega’s van de groepspraktijk. Natuurlijk heeft ze een achterwacht, voor onvoorziene situaties, natuurlijk is er een uitgeschreven geboorteplan en natuurlijk houdt ze zich aan de gedragscodes van haar beroepsgroep.

Een antroposofische caseloadverloskundige ziet het verloop van je zwangerschap en geboorte als een deel van jullie eigen biografie en die van het kind.

Om die reden hecht zij er ook aan jullie zo veel mogelijk regie en verantwoordelijkheid toe te kennen en zal zij jullie breder dan gemiddeld informeren van de plussen en minnen van bepaalde onderzoeken en handelingen.

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij…