Hoelang moet mijn kind bij ons slapen?

Als je naar deze vraag op zoek bent is het waarschijnlijk tijd om over te stappen naar een eigen slaapplek voor je kindje. Zolang het allemaal vanzelf goed gaat is het natuurlijk prima. Maar er kunnen tekenen zijn waardoor je je gaat afvragen waar je eigenlijk goed aan doet. Bij je houden is zo gezellig, maar ja, is het nog veilig, slapen jullie zelf nog wel genoeg? Is je man nog bij je of slaapt hij inmiddels op zolder? Dan voel je, iets klopt niet meer. We gingen dit toch samen doen?

Vaak ontstaat er ergens tussen maand drie en zes onenigheid tussen man en vrouw over dit punt en lijkt het alsof voor hem het belang van het kind onvoldoende meetelt. Misschien heeft hij wel gelijk. Misschien zit er iets scheef te groeien en kunnen jullie het er maar beter over hebben met elkaar. Zie je elkaar nog genoeg? Is er nog voldoende onderlinge zorg? En wat is de meerwaarde nog van je kindje op jullie kamer houden?

Een ander veel gehoorde klacht is dat er door de ouders slecht geslapen wordt vanwege de geluiden die de baby maakt. Dat is een serieus probleem. Slaap is essentieel, een goede nachtrust is onontbeerlijk om overdag een soepele liefdevolle opvoeder te zijn. Misschien doet iedereen het beter als de baby apart gaat slapen.

Veel mensen slapen tegenwoordig met oordoppen. Dat maakt het lastig om je kind goed te horen wanneer hij je nodig heeft en verder van je vandaan slaapt. Deze ouders doen er goed aan al tijdens de zwangerschap te oefenen met minderen.

Er zijn ook ouders die zo op hun kind zijn afgestemd dat zij eerder wakker zijn als dat het kind begint met huilen. Het lijkt toch vooral een kwestie van afstemmen, toevertrouwen en vertrouwen.

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij…