Waarom kiezen mensen voor een bad bevalling?

Een bad biedt een beschutte eigen ruimte, waar niemand zomaar in komt. Daarnaast geeft het water tegendruk tegen de pijnlijke weeën en vermindert het de kans op schade aan je perineum. De warmte van het water helpt je in je ontspanning te komen, die je vooral nodig hebt in je ontsluitingsfase.

Vaak is het uiteindelijke moment van geboorte niet (meer) in het bad. Het bad staat ter beschikking voor de momenten dat je er behoefte aan hebt. Ook al zit je er maar een half uur in, dan nog heb je een badbevalling.

Voor de baby is geboorte in het bad niet de eerste keus. Wél enorm belangrijk dat hij dankzij deze hulp natuurlijk geboren kan worden, maar het water en de temperatuur van het bad maken het voor de start van de baby eerder lastiger dan beter. In die zin is het bad echt voor moeder bestemd.

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij…