Hoe kom ik aan een kraampakket en bestaat er ook een natuurlijk kraampakket?

Het kraampakket is een doos vol spullen die de hygiëne garanderen in de eerste 24 uur van en na geboorte. Je vindt er dus verbanden en matjes om je bloed op te vangen en watten, thermometer, navelklem en dergelijke. Bij sommige verzekeraars krijg je het gratis toegestuurd na melding van je zwangerschap. Anderen gaan er van uit dat je het zelf gaat kopen. De inhoud van je pakket is aangepast aan waar je hoopt te bevallen, thuis of in het ziekenhuis. Wij hebben op een rijtje gezet wat wij handig vinden als inhoud van je kraampakket.

Er zijn diverse soorten kraampakket beschikbaar.  Zowel te koop als (soms) gratis via de zorgverzekeraar bestaan er ook Natuurlijke Kraampakketten. Daarin zitten materialen die minder milieubelastend zijn. Je kunt deze producten ook zelf in voorraad kopen. Koop je het pakket kant en klaar dan is het meestal wat uitgebreider en heb je niet alles nodig in de eerste kraamweek. Ze hebben, naast de noodzakelijke dingen, vaak ook een beetje een feestelijk ‘verwenkarakter’.

Vragen in andere categorieën

Wie of wat kunnen je nog meer helpen?

Mensen met ervaring kunnen je veel vertellen als je goede vragen stelt en goed luistert. Het is verkwikkend overdag op straat eens om je heen te kijken en je te…

Zijn er extra kosten verbonden aan Natuurlijke Kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg wordt vergoed door de basis zorgverzekering als kraamzorg. Het is in juridische zin geen op zichzelf staand zorgproduct met een eigen code van het Zorg Instituut Nederland. De…

Zijn mijn kraamtranen erg?

Na de geboorte is de stille verwachting voorbij. Nu is er drukte in je leven en er is actie gevraagd. Er is huilen en er zijn gebroken nachten. De dagen…

Bestaan er meer soorten Natuurlijke Kraamzorg?

De titel Natuurlijke Kraamzorg is geen beschermde titel. Er zijn andere mensen die onze titel gebruiken zonder dezelfde inhoud. Dat is verwarrend voor ouders. Daarom is het belangrijk dat je…

Bevallen – Hoe kies je waar je wilt bevallen?

Je verloskundige bespreekt alle opties voor jullie bevalling met je. Zij adviseert, jij beslist. In Nederland kun je thuis bevallen, je kunt een verplaatste thuisbevalling doen in een niet-medische afdeling…

Borstvoeding in de kraamtijd

Je kraamverzorgende is je eerste helper. Zij is opgeleid om te helpen bij het aanleggen van je baby en voor het op gang brengen van je melkaanmaak.  Ook is zij…